sobota, 25 października 2025

Test zestawu Japana Zjadam - lizak Chupa Chups z truskawkową pianką i posypką

 Witajcie. W końcu spełniło mi się jedno z marzeń i zrobiłam test jedzenia Japana Zjadam. W końcu mogłam się poczuć jak Agnieszka Grzelak(w sumie to Banshee czy Piotrek z kanału Kocham Gotować też robili test jedzenia, ale Aga jest najbardziej jest z tego znana). Hehe znowu się rozpisałam i zboczyłam z tematu. Ustaliłam, że będę robić od najłatwiejszych do najtrudniejszych. I akurat  ten lizak miał najłatwiejszy poziom. 

Nastrój: Zamyślony (przez kociaka)

Lećmy z tym koksem:

Zdjęcie poglądowe

Tutaj bez szpargałów

Tutaj mamy tackę i szaszetki

Mamy tutaj tackę , saszetki, różową z jakaś skrobią , niebieska z proszkiem truskawkowym, czerwoną z posypką i lizak Chupa Chups o smaku truskawkowym

A  raczej dwie tacki- jedna rozrabianie tych proszków, a druga to raczej miarka do wody

Czas rozwinąć lizaka

Achh uwielbiam lizaki

Rozrobiłam tą skrobię , krochmal czy inny emulgator sama wiem(jak wiecie co to, to możecie napisać w komentarzach co to składnik) z wodą. I maczam w tym lizaka

Wsypałam ten proszek truskawkowy i zrobiła się taka piana 

Mmmm ma taki lekko kwaskowaty smak

A to drugie kółko z tą buźką na posypkę 

I prawie gotowe

Smacznego . Uwielbiam  lizaki. U mnie pikniku to pozycja obowiązkowa. Oczywiście  same bez posypki

Bardzo pozytywnie się zaskoczyłam. Nieco słodkie , nieco kwaśne. Robienie tego sprawiło wielką radość. Zrobiłam jeszcze kawę do tego(tak, piję kawę)Nieszablonowe spojrzenie na lizaki. I tak tu też  będzie ocena od 1 od 10. Daje temu 7/10 . Jestem bardzo ciekawa trzech pozostałych zestawów. Wkręciłam się w to.
Komentujcie, oceniajcie , subskrybujcie, udostępniajcie
                                                                                                      To by było na tyle
                                                                                                                             Wasza Amandzia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Kursor stworzono na